314316318320305

Zalai Borút Egyesület Szervezete

 A Zalai Borút Egyesület alapszabálya letölthető itt.

 

Tisztségviselők, védnökök

Az egyesület közhasznú szervezet 1999-ben alakult. A Zalai Borút Egyesület elnökségének 7 tagja van. A tisztségviselők mandátuma 2 éves.

A Zalai Borút Egyesület elnöki tisztjét 2014 óta Varga Eszter tölti be. Az alelnök Takácsné Martincsevics Veronika. Az elnökségi tagok: Varga Eszter, Takácsné Martincsevics Veronika, Kránicz László, Vlasics Lajos, Rónási Gyuláné, Tarsoly Róbert, Vízvári Sándor.

A szervezet Felügyelő Bizottsága 3 főből áll: Horváth János, Kiglics László és Sebestyén Ferenc.

Ezúton is köszönjük a tisztségviselők munkáját.

A titkár, akit az elnökség választ és kér fel, Németh Károlyné, aki 2003 novembere óta főállásban alkalmazottként dolgozik az egyesületnél.

Évente 1 közgyűlést és 3 elnökségi ülést tartunk.

Az egyesület menedzsmentje 3 főből áll. Elnök, titkár, adminisztratív munkatárs

A Zalai Borút Egyesület 2000. évi közgyűlésén értékelve az egy éves működést és a tagság tevékenységeit, kapcsolatokat keresve és építve védnökök felkéréséről döntött. Ez a döntés a szervezet presztizsét hivatott erősíteni, védnökeinket a szakma és a közélet területéről kértük fel. Védnökeink  Dr. Pálfi Dénes kertészmérnök

Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő 2010-ben maghalt, emlékét őrizzük. rendezvényeinken megemlékezünk róla, munkájának eredményeit terjesztjük, érdemeit ápoljuk.

A munkabizottságok

Az elnökség szükség szerint meghatározott feladatok elvégzése érdekében, meghatározott időre munkabizottságokat hoz létre. Két állandó bizottság is segíti az egyesület munkáját

1. Borverseny Előkészítő Bizottság (BEB)

A BEB tagjai az évente megrendezett borúti borverseny előkészítéseként felügyelik a borminták összegyűjtését, a verseny előtti megfelelő tárolását és sorba állítását, javaslatot tesznek a borbíráló bizottságok tagjait illetően, valamint a borverseny folyamán ügyelnek a szakszerű lebonyolításra.

A BEB tagjai: Budai Lajos (BEB elnök), Iványi József, Somogyi András, Molnár Ferenc.

Az Egyesület borverseny szabályzata

 

2. Minősítő Bizottság

A minősítő bizottság feladata a Zalai Borút Egyesület tagjainak szolgáltatásait, állomáshelyeit az egyesület minősítési rendszere alapján 1-4 kupás állomáshellyé besorolni. Az új tagok minősítése, és a régi tagok szolgáltatásának újraminősítése esetleges bővítése, minőségbeli, kínálatbeli változás miatt folyamatosan zajlik, főként a nyár folyamán.

A minősítő bizottság 5 tagú: borász, vendéglátós, fogyasztóvédelem, falusi szálláshely minősítése, Zalai Borvidék Hegyközségi Tanács delegáltja.

    
Belépés • Elérhetőségek • eMail
Powered by webskimo
 
Magyar • English • Deutsch • Slovenski