314316318320305

 

Bortréning Szentgyörgyváron


Helyszín: Szentgyörgyvár, Széchenyi Pince, Bor- és Rendezvényház,
                8393 Szentgyörgyvár, Kossuth L. út 25.
Időtartam: 1 napos
Időpont: egyeztetés alapján
Megközelíthetőség: Keszthelytől 10 km

10. 00: Házigazda Bezerics Csaba borász bemutatkozása

A pincei kóstoló a gazdával, mindig titkos izgalmakat rejt magában. Szétnézni ott, ahol az egykori gazdák, gróf Széchenyi Ferenc, és fia István is kóstolta boraikat - vendégeikkel, Deák Ferenccel, és rokonaikkal a Festetics családdal - az őseik által épített pincében. Sétálva az új kupolás pincében megérinteni a hordókat, titkon megkopogtatni, kivenni a dugót és ellenőrizni, hogy tényleg benne van-e a lényeg. A leghitelesebb forrásból, a gazdától hallgatni, a vidék és a pince történetét, a borok születésének körülményeit, a talaj, a klíma, a fajta, és az évjárat jellegzetességeit, a készítés módját és hogy a kóstolt bor most almára, málnára, bodzára, vaníliára, vagy éppen citrusfélékre emlékeztető illat, illetve ízjegyekkel rendelkezik.

10. 30: Bortréning:

Borkóstolás személyi és tárgyi feltételei, borkóstolás technikája, borértékelés, ismerkedés a Németh - Bezerics Borház boraival: Pátria, Cserszegi Fűszeres, Barik Chardonnay, Kéknyelű, Cabernet Saugvinon, Pogányvári Rozé (Cabernet Sauvignon), Lesencefalúi szürkebarát, Lesencefalúi Sauvignon Blanc, Pannonhalmi Cserszegi Fűszeres, Badacsonyi Kéknyelű, Cserszegtomaji Chardonnay barrique, Pogányvári Syrah, Lesencefalui Cabernet Sauvignon, Pogányvári Furmint késői szüret, Pogányvári Pátria késői szüret

Célja a kóstolás technikájának elsajátítása, hogy a résztvevők képesek legyenek eligazodni a borkínálat tengerében, házi vinotékájuk összeállításában, és szervírozás területénKülönlegesség egy bor - érlelés alatti - új kis hordóból történő kóstolása. A család „Németh Borház” által jegyzett borai kerülnek kóstolásra. Ezen alkalmakkor még a jól ismert - már kóstolt - borok is megváltoznak, egészen másként hatnak.

Programfelelős: Németh Borház

12. 30: Ebéd a Széchenyi Pincében

14. 00: Borok és ételek harmóniája:- borkiválasztás szempontjai

- borajánlás ételsorhoz Bezericsné Németh Andrea előadása és gyakorlati bemutatója a kulináris élvezetek csodás világába vezeti be a résztvevőket.

HOTEL BACCHUS - BORMÚZEUM ÉTTEREM az Európai és a Magyar Vendéglátósok Szövetségének, valamint a Vendéglátó Kamara védnöki táblájával kitüntetett étterem a borok és a kulináris élvezetek kedvelőinek egyaránt zarándokhelye. Az egykori borospincéből kialakított étterem bútorzata öreg présekből, valamint hordókból készült, így szolgálhatják tovább a "jóravágyó embereket". Étlapunk a megszokottakon felül bőségesen kínál helyi ételeket, a vad ételeket valamint Balatoni halakat és mindezekhez kiváló helyi borokat a saját pincészetünkből. Nyári időszakban hangulatos kerthelységben is helyet foglalhatnak.

16. 00: Borbírálati verseny Bezerics Csaba borász vezetésével

Borfelismerési, borismereti vetélkedő zárja a tréninget. A magas színvonalú, sok információt-, érdekességet nyújtó, kóstolót vidám ügyességi, pincejátékokkal zárjuk. A oklevelet és bort nyerhetnek a legügyesebbek. A végére az emberben kavarog a misztikum és a tudásszomj, mindent látni, érinteni és ízlelni akar.

17. 00: Lovaskocsis túra az Öreg gesztenyefához

A résztvevők lovas kocsival rövid túrát tesznek a falu körül, és közben megtekintik az öreg gesztenyefát.


    
Belépés • Elérhetőségek • eMail
Powered by webskimo
 
Magyar • English • Deutsch • Slovenski